SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tävlingsdans INFO!


Danceteam Uddans & Co är namnet på klubben för dansskolans tävlingsdansare.

Vi tävlar i disciplinerna Hip Hop/Battle  och Disco/ slow och har i dag ca 120 aktiva dansare från 7 år och uppåt.

Vi deltar på tävlingar över hela Sverige och har många talangfulla medlemmar. Uddans har många framgångrika dansare som har tagit flera Guld-medaljer på både Europamästerskapen och Världsmästerskapen. Vi har också flera SM-guld bakom oss. 

 

Vad krävs för att kunna tävla i dans?

Att vara med i Tävlingsklubben kräver mera än att vara med i Dansskolans ordinarie dansgrupper. I tillägg till att ha talang och ett genuint intresse, förväntas det att man är villig att träna individuellt utanför lektionerna och att man har rätt kläder och skor för de olika disciplinerna. Klubben tävlar i Hiphop och Disco där de flesta tävlingsformerna är Solo och duo.

I tillägg till att man betalar terminsavgift för lärarledda lektioner tillkommer kostnaden för tävlingslicens, medlemsavgift, tävlingskläder, dansläger, resor och anmälningsavgift för varje tävling.

Som medlem i Tävlingsklubben ska man därför vara beredd på att satsa aktivt på dansen som sin idrott. När man kommer upp i klasserna och kvalificerar sig för det, blir det också aktuellt med privatlektioner och specialkurser. För mera information kring kostnader och vad som krävs, ta gärna kontakt på mail uddans1@gmail.com  och lämna intresse anmälan.

*Viktigt att ni läser " Boken för tävlande" på www.swedishdanceleague.se  där all info om tävlande finns.

 

Kostnader:

Terminsavgift:  2gr/veckan   ca. 3000:-

Licens: 400.- /år

Medlemsavgift till klubben: 300:-/år

Anmälningsavgift till varje tävling: 320:-

Kläder till både HipHop & disco ,  solo+Duo.

Resa/logi till tävlingar ca 2-3/termin,oftast nära Gävle.

 

Klubbens Uppgift:

Klubben är till för att stödja dansskolans aktiva tävlingsdansare. I första hand genom  tillhandahålla lagledare på tävlingar, vilket alla föräldrar hjälps åt med.. Detta gör vi för att hålla nere kostnaderna, stödja dansarna och skapa en bra gemenskap och sammanhållning i klubben. Tillsammans med Dansskolan arrangerar också klubben tävlingar på nationell nivå samt olika happenings så som läger , workshops , bussresor mm

Klubben består av en styrelse och har minst fyra protokollförda möten varje år. Alla styrelsemedlemmar arbetar i klubben ideellt och blir valda under årsmötet som sker före februari månads utgång. Se flik för styrelsemedlemmar och kontakt! Klubbens styrelseprotokoll förvaras på Uddans dansskola i en pärm för den som vill läsa.