Danceteam Uddans & Co är namnet på klubben för dansskolans tävlingsdansare.

Vi tävlar i disciplinerna Hip Hop och Disco och har i dag ca 120 aktiva dansare från 7 år och uppåt.

Vi deltar på tävlingar över hela Sverige och har många talangfulla medlemmar. Flera av våra dansare har deltagit i både EM och VM. Vi har också flera SM-guld bakom oss.

Vad krävs för att kunna tävla i dans?

Att vara med i Tävlingsklubben kräver mera än att vara med i Dansskolans ordinarie dansgrupper. I tillägg till att ha talang och ett genuint intresse, förväntas det att man är villig att träna individuellt utanför lektionerna, att man tar eget ansvar för sitt program och att man har rätt kläder och skor för de olika disciplinerna. Klubben tävlar i Street och Disco där tävlingsformerna är Singel, Par, Grupp och Formation, så kombinationer av tävlingskläder kan bli rätt många.

I tillägg till att man betalar terminsavgift för lärarledda lektioner tillkommer kostnaden för tävlingslicens, medlemsavgift, tävlingskläder, dansläger, resor och anmälningsavgift för varje tävling.

Som medlem i Tävlingsklubben ska man därför vara beredd på att satsa aktivt på dansen som sin idrott. När man kommer upp i klasserna och kvalificerar sig för det, blir det också aktuellt med privatlektioner och specialkurser. För mera information kring kostnader och vad som krävs, ta gärna kontakt med någon i styrelsen. Styrelsen jobbar hela tiden aktivt med att hålla alla kostnader så låga som möjligt.

Klubbens Uppgift:

Klubben är till för att stödja dansskolans aktiva tävlingsdansare. I första hand genom gemensamma tävlingsanmälningar, arrangera gemensamma resor till tävlingar och tillhandahålla lagledare. Detta gör vi för att hålla nere kostnaderna, stödja dansarna och skapa en bra gemenskap och sammanhållning i klubben. Tillsammans med Dansskolan arrangerar också klubben tävlingar på nationell nivå.

Klubben består av en styrelse och har minst fyra protokollförda möten varje år. Alla styrelsemedlemmar arbetar i klubben ideellt och blir valda under årsmötet som sker före februari månads utgång. Se flik för styrelsemedlemmar och kontakt! Klubbens styrelseprotokoll förvaras på Uddans dansskola i en pärm för den som vill läsa.